התיסכול שמתואר כאן, הוא-הוא אותו מנוע רב עוצמה שגרם לנו להקים - בסיעתא דשמיא – את ארגון ''בית לשמי'' בנשיאותו של הגר''י אייכנשטין שליט''א ובניהולה המסור עד אין קץ של הרבנית חנה פישר, והוא גם זה שמתדלק אותנו שוב ושוב להמשיך ולהתעצם – למרות שהיינו רוצים להגיע להרבה יותר ממה שזכינו עד כה...
אנו מרגישים עד לעומק ליבנו כמה המשודכים והמשודכות רוצים כבר ''להגיע הבייתה''... לאף אחד אין עוד כוח להתנצל, לשכנע למה כך או אחרת, להתווכח עם השדכנים לגבי טיב הרצונות שלהם...
לכן ''בית לשמי'' איננו עוד מאגר ממוחשב של שמות. ''בית לשמי'' איננו עוסק בשידוכים המבוססים על רזומה סטנדרטי הכולל נתונים אינפורמטיביים של מראה/עיסוק/מגורים/עדה וכד' – הגם שהוא בהחלט מנגיש את המידע הזה...
אז מה ''בית לשמי'' כן? -
''בית לשמי'' הוא ארגון שבו השדכנים הם השגרירים של המשודכים! כאילו הכנסת בן משפחה לתוך הארגון... כן! כן! השדכנית הופכת להיות סוג של 'בת משפחה'. לא ביולוגית אמנם, אבל מתפקדת כאילו היא כזאת...
אכפת לנו להרגיש כל אחד ואחת בניו-אנסים! אנחנו משקיעים בזה שעות! ''בית לשמי'' דורש מהשדכנים והשדכניות להכיר את כל מי שמטפלים בשידוכיו – באופן אישי ובלתי אמצעי! עד שנרגיש שנוצר אימון עמוק בינינו ובינך. כזה, שמאפשר לנו לסנן בעבורך מתוך כל המאגר שבידיינו רק את אותן הצעות שיש לך עניין לשמוע מהן, וגם לדון עימך על הצעות שאינן ממש כאלו – אך יש בהם נקודות למחשבה... כי עם השדכנים והשדכניות שלנו ניתן לקיים דיון משוחרר, אמיתי, בלי לפחד שעוד רגע מישהו ילחץ עליך או יתרגז עליך...
כמה חיכית שייכנס לזירת השידוכים שלך מישהו אכפתי?? מישהו שיתפלל עליך באמת ולא רק יעשה רושם שהוא מחכה לתגמול כספי (הגם שזה מגיע בצדק וביושר לכל שדכן ושדכנית...).
כמה חשוב היה לך למצוא מישהו שיגיד את האמת? שלא יסתיר! שניתן לסמוך עליו שיאמר את מה שהוא יודע ויעזור לברר על מה שהוא לא יודע!
כמה???
יש אמנם דבר אחד ש''בית לשמי'' אינו יכול להתחייב לך עליו – למצוא שידוך!
כן! נשמע מוזר?!....
אנחנו מאמינים בזה באמת! - רק הקב''ה יחליט מי יהיה זה שיביא לך את השידוך, ומתי בדיוק הוא יגיע!
אבל גם אם השידוך לא יגיע מאיתנו בסופו של דבר, ואנחנו נזכה להיות רק המלווים האכפתיים שבדרך - זה לא מונע מאיתנו להשתדל שוב ושוב! לא להתייאש! לא להיות שיפוטיים! להתפלל עליך! לעודד, ללוות, להקשיב ולא להפסיק לקוות לבשורות טובות בקרוב ובנקל!
מפגש ההיכרות של ''בית לשמי'' הוא למעשה הצעד האחרון והמסכם שאנו עושים לקראת ההתעסקות בשידוכי מועמד או מועמדת המבקשים את שירותנו.

המפגש מתקיים באולם רחב ידיים - שנשכר לצורך כך - שבו אנו פורסים מספר גדול של שולחנות, המרוחקים זה מזה - כדי לשמור על מירב הפרטיות הנדרשת. כל שולחן כזה הוא 'עמדת שדכניות' (יש כ-10 עמדות).
מלבד זאת, אנו מכינים שולחן עם כיבוד קל ומשקאות קלים וחמים, התורם להרגשה הנינוחה והמכבדת, העומדת בבסיס התודעה העמוקה שלנו.
ליד כל עמדת שדכניות יושבות 2-3 שדכניות, ששמן מופיע לפניהן על תג מיוחד - כדי שכל אחד יוכל להרגיש בנוח ולדעת עם מי הוא מדבר כרגע...
השדכניות פוגשות כל אחד או אחת למספר דקות, בהן הן מפתחות שיחה ידידותית ואמפטית עם המועמד או המועמדת. בשלב הזה אנחנו לא מציעים עדיין שום הצעה, אלא מתמקדים ב'ניואנסים', בהבנת הסגנון הייחודי של איש שיחנו ובאותם דברים שמילה כתובה איננה יכולה לספק לנו.
כל האירוע כולו מונחה ע''י יו''ר ''בית לשמי'' - הרבנית חנה פישר - המנחה את כל מי שמגיע, מסבירה על התהליך, מכוונת לעמדות, עונה לשאלות ולמעשה מלווה באופן אישי מרגע הכניסה ועד לסיום המפגש.

בשונה ממפגשים בין שדכנית ומשודך, שמוכרים לכם ממקומות אחרים, בהם השדכנית עוסקת בכתיבת הפרטים האישיים של המרואיין, ב''בית לשמי'' אנחנו מבקשים מראש מכל מי שנרשם אלינו למלא שאלון אישי ולצרף גם תמונה עדכנית במראה שמזכיר את הדמות עימה אנו עתידים להיפגש.
השאלון והתמונה שנשלחו למשרד מודפסים לכל אחת מהשדכניות ומחולקים להן בתחילת ערב ההיכרות. כך נחסכת מהשדכניות התעסקות בכתיבה בזמן המפגש, וכל האנרגיות מופנות להיכרות ולבניית יחסי אמון.

מה שעומד מאחורי המפגש הזה, הוא רצון להיות 'שגרירים' של המשודכים. כאלו, המסוגלים לזהות אם יש או אין פוטנציאל בהצעות, אם זהו הסגנון שביקשתם מאתנו, אם ההצעות שלנו עולות בקנה אחד עם ה'עשה' וה'לא תעשה' שהציגו בפנינו שני הצדדים.
אין כאן 'בדיקה' או 'בחינה' - יש כאן הכלה, הארה של חוזקות, התמקדות במהות וסיוע לשדכניות לכוון אל הרצוי והנכון.

מובן מאליו שלתהליך הזה אנחנו מבקשים לפגוש את המועמדים בעצמם ולא את באי-כוחם.

לאחר מכן, אנחנו עושים מאמץ אינטנסיבי - במשך חודשיים מפגישת ההיכרות - בהם מתגייסות כל השדכניות לאתר שידוך מתוך אלו שמוכרים לנו מהארגון, וגם מתוך אלו שכל שדכנית ושדכנית מכירה מתוך מעגלי היכרות נוספים בחייה.

מוכרת לנו מאד הרגשת חוסר הנעימות שנלווית - ובצדק - לבאים למפגש. זה אנושי!
עם זאת, משיחות חוזרות עם מאות (!) המשתתפים והמשתתפות - למדנו שגם אם היתה איזו הרגשה מסוג זה כשעמדו על מפתן שערי האולם, היא הלכה והתפוגגה לה לאחר הדקות הראשונות של השיחה עם קבוצת השדכניות הראשונה עימם נפגשו...
האווירה המאפשרת, הבלתי שיפוטית, המשדרת כבוד ואהבה - הם עובדה שמקרינה על כולם - מגדול עד קטן, בין גברים ובין נשים!
המשפט הנפוץ ביותר ששמענו, כשנפרדנו לשלום ממשתתפי המפגשים, היה: "אינני יודע אם השידוך יבוא מכאן, אבל אין לכם מושג איך שאני יוצא מכאן חזק, מעודד ומלא בתקווה!''







ההרגשה להיות אחד מתוך קבוצה של 'מסכנים' היא באמת מתסכלת... אבל הבה נחשוב אם יש באמת הגיון מאחורי ההרגשה הזאת.
דמיין לך מגוון אנשים המגיעים אל הבנק/המכולת/בית המרקחת/רופא השיניים או כל נותן שירות אחר. בתור, או בספסל ההמתנה עשויים לשבת אנשים מסגנונות שונים, מקצוות מנטליים, מגילאים שונים, מהשקפות שונות – אבל כל זה לא גורם להם להרגיש משהו לא נעים בהקשר שבגללו הם יושבים כרגע על אותו ספסל או ממתינים באותו תור. ברור להם כשמש שמה שמשותף ביניהם כרגע הוא רק הצורך בקבלת שירות מאותו נותן שירות. אף אחד לא יחשוש שאי מי רואה זיקה משותפת בינו לבין אדם נוסף העומד בתור, או הקונה באותה חנות – רק בגלל העובדה ששניהם ניצבים כרגע סמוך לנותן השירות המשותף.
ארגון ''בית לשמי'' הוא ארגון שמציע ''מוצרים מסוימים'' לאלו שמעוניינים ''לרכוש'' אותם. אין כל קשר בין ה''קונים'' למרות שמדובר באותה ''חנות'' ובאותו ''נותן שירות''. איך קוראים לזה? – אילוסטרציה. 
אין קשר בין המצולמים לכתבה... 

תחשוב כמה זה אמיתי!
העלית נקודה חשובה מאד ולכן חשוב שתבין עד כמה היטבת עם עצמך בכך שהגעת אלינו ובמה כבר הספקנו להועיל לך!
הסיבה לכך שב''בית לשמי'' תקבל פחות הצעות למרות שבארגון יש מאות מועמדים ומועמדות, היא בגלל שאנחנו מכירים אותך ואת הצד השני באופן אישי ולא רק מתוך שאלונים ותמונות. זה גורם לנו ''לסנן'' לך – מראש - את כל ההצעות שאינן מתאימות לסגנון שלך. לכן במציאות אתה מקבל פחות הצעות ונחסכו לך שעות ארוכות של בירורים מיותרים ואפילו פגישות רבות ומיותרות.
דומה הדבר להבדל בין אוטובוס ישיר לאוטובוס מאסף. שניהם יוצאים מאותה נקודת מוצא ומגיעים לאותו יעד, אלא שדרכו של המאסף מתמשכת מאד, והוא עוצר בכל תחנה אפשרית ואילו הישיר נוסע בדרך הקצרה ביותר, תוך שהוא עוצר רק במספר הכרחי של תחנות...
הניסיון שאתה מתמודד איתו לא קל! כש''בית לשמי'' ניגש לעסוק בשידוכי מעוכבים ופרק ב' היה ברור שמדובר באחד מהאתגרים הגדולים ביותר שבתחום. לכן חשוב לנו לתאם מולך ציפיות:
''בית לשמי'' איננו יכול להבטיח שום שידוך! אנחנו לא יכולים ''להמציא'' אנשים שמתאימים לך.... – רק הקב''ה הוא השדכן! הוא ורק הוא יכול. לבורא העולם ''קל'' מאד הדבר, וברצותו – השידוך יתרחש במהרה. 
התפקיד שלנו ושלך – 1) להתפלל, 2) לעשות את ההשתדלות הראויה. בסופו של דבר השידוך לא יגיע בגלל ההשתדלות, אלא למרות ההשתדלות....
אך זאת עליך לדעת: את ההשתדלות יש לעשות ''כמו שצריך''. בכך שפנית ל''בית לשמי'', שבו מכירים אותך ואת סגנונך הייחודי – עשית את מה שעליך לעשות. חשוב גם שתיצור קשר מעת לעת עם השדכניות, כדי לבדוק אם הן הכירו מישהו חדש שיכול להתאים לך. וגם אם בינתיים אין מישהו כזה – יתכן שהוא יגיע בעוד חודש או חודשיים... 
המשך להתפלל ולהשתדל. גם אנחנו. ותפילתנו תמיד היא שהקב''ה ימציא לך במהרה ובנקל את זיווגך בשעה טובה ומוצלחת.
גובה הסכום נקבע בהתייעצות עם הרב דיאמנט, מי שנחשב למומחה מספר אחד בדורינו בנושא השידוכים בכלל, ובנושא שידוכים למעוכבי שידוך ופרק ב' בפרט. 

הסיבה שהרב דיאמנט הנחה את ''בית לשמי'' לגבות דמי שידוך גבוהים היא: שאין מספיק שדכנים המוכנים להשקיע בשידוכים של פרק ב' ומעוכבי שידוך ברמה הנדרשת. 
המאמץ וההשקעה של שידוכי מעוכבים או פרק ב' – גדולה עשרות מונים משידוך רגיל. לכן גם התשלום גבוה בהרבה.
בשידוכים רגילים, של צעירים פרק א', מתקיימות בד''כ 3-4 פגישות, השדכן אינו מעורה במיוחד וכך, ללא מאמץ מיותר – נעשה שידוך, המזכה את השדכן בארבעת אלפים ש''ח מכל צד. 
לעומת זאת, בשידוכים בהם מתעסקים ב''בית לשמי'' נדרשות פגישות רבות ומעורבות גבוהה, וגם אז - אחרי 7-8 פגישות הכל יכול להתבטל... המציאות הזאת מתסכלת את השדכנים מאד, והסכום הגבוה לשידוך שנסגר מעודד אותם להישאר בכל זאת.

אם השדכנים יקבלו סכום רגיל – הם יעדיפו לעבוד עם צעירים בני 18, ומי שיפסיד מכך – זה אלו שכ''כ צריכים את העבודה המקצועית הזאת.


''פגישת ייעוץ'' - היא אחת מהיתרונות להם זוכים אלו הפונים ל''בית לשמי''.
נבהיר את האמירה:
לא פעם, מדובר במשודכים שעברו דרך ארוכה ומייגעת בדרכם למציאת השידוך. בדרך הזאת הצטברו משקעים, חוסר אמון בשדכנים, בעצמם או בזולתם, או שהם סתם כך עייפים כבר מהדרך, ולכן הם חסרי חיוניות. ישנם כאלו שפיתחו פחד-נישואין בדרגה זו או אחרת. אנחנו מניחים שהשואלים יודעים לזהות אחד או יותר מהדברים האלו.
אך למרות כל הקשיים שתוארו - אין רבים שניגשים לייעוץ. רובם מסתפקים ב'לסחוב' את המציאות ולהיגרר שוב ושוב לאותם קשיים, תוך שהם מקבעים לעצמם דפוסי התנהגות תואמי חוויה.
כאשר ''בית לשמי'' זיהה את הקשיים הנורמליים הללו, הוחלט לעשות מעשה ולשנות את פני הדברים בסיעתא דשמיא. לכן אנו מאפשרים, בערב ההיכרות, לגשת לאחד מהעמדות ולפגוש שם יועצת.
השיחה במסגרת ערב ההיכרות איננה אישית מאד, כי הזמן ואופי הפגישה אינם מאפשרים זאת, אך ברוב הפעמים אנשים מגלים בהפתעה גמורה שיש מי שיכולים להבין את מצבם, ערים לקשיים שלהם, ושיש גם פתרונות זמינים...
מניסיוננו - כאשר אנשים נעמדים שוב בצומת חיים שמצריכה ייעוץ - הם פונים לדמות שאותה הכירו במפגש. לפעמים מתברר לאחר זמן שהשיחה עם היועצת היתה אירוע מכונן שהיווה ציון זמן לתחילתו של תהליך מעצים - עם אותה יועצת או אם יועץ מומלץ אחר.

כללו של דבר - רבים מאד נושעו והתחתנו כשנקודת המפנה הייתה היכרות ראשונית עם היועצת במהלך מפגש ההיכרות.

הגדרת פרק הזמן של 'חודשיים' מבטאת את המאמץ אליו מתגייס כל צוות הארגון, כדי לעבור על מאות הצעות אפשריות מתוך אלו שהגיעו אלינו עד כה, ולבחון אם יש היתכנות לשידוך.

היות שמדובר בכמות גדולה של מועמדים שמגיעים בכל ערב נתון, והיות שמדובר במאות רבות של מועמדים שהגיעו אלינו עד כה, אנו מעריכים שהבדיקה שלנו תימשך כחודשיים, שבסיומם נוכל לסכם אם קיים אצלנו מישהו מתאים ופוטנציאלי או לא.

בכל מקרה, אם אתם עסוקים במהלך התקופה הזאת בשידוך שהגיע אליכם ממקור אחר, תוכלו לרשום את שם השדכנית הפונה אליכם ולחזור אליה אם יהיה בכך עוד צורך.
בסופו של יום - בחודשיים אלו אתם צפויים לקבל מספר פניות מצוות ''בית לשמי'', כך קורה פעמים רבות, ואם אתם עסוקים - ניתן לחזור לשדכנים גם בהמשך.

אחרי שחולפים חודשיים אנו ממצים בד''כ את הבדיקה של היתכנות שידוכים מאלו שהגיעו אלינו עד כה. מבחינת ''בית לשמי'' - ניתן השירות עליו שלמו הפונים. עם זאת, כפי שניתן ללמוד מההתנהלות, בכל פעם שמגיעים משודכים חדשים אנחנו סורקים שוב ושוב את המועמדים שהגיעו אלינו בעבר.
ניתן גם לפנות מידי פעם לצוות ''בית לשמי'' כדי לבדוק אם יש הצעות חדשות.

אנו מאמינים באמונה שלמה שעיכוב השידוך הוא גזרה משמים, ומתפללים על כולם שיזכו לישועה גדולה בקרוב ובנקל!

הפגישות עם צוות ''בית לשמי'' הן כמובן ביחידות!

אמנם בזמן נתון נמצאים מספר מועמדי שידוך, אך יש עמדות רבות, כך שכל אחד מופנה לשוחח אישית עם קבוצה של 2-3 שדכניות או עם יועצת. לאחר כל פרק זמן של 10 דקות ניתן לעבור לעמדה אחרת.

המטרה ברורה - יצירת אמון הדדי והבנה אינדיבידואלית של אישיות המועמד/ת. ואת זה ניתן להשיג רק בפגישה אישית, אווירה נעימה ומכבדת.
אנחנו מבינים היטב את ההתנגדות שלך לשלוח תמונה!
מי כמונו יודע עד כמה נושא התמונות פרוץ, ולא פעם תמונה שנשלחת לאדם פרטי מופצת אח"כ במיילים בהפקרות מוחלטת.
אנחנו יודעים!
ולכן אנחנו רוצים להסביר לך מה הסיבה שאנחנו בכל זאת מבקשים תמונה, ואיך אנחנו מתכוונים לשמור עליה מכל מה שאת פוחדת ממנו.

"בית לשמי" חרט על דגלו שיטת עבודה שונה וייחודית. מדובר בקשר שמטרתו היכרות אישית לשם בניית אימון בין המשודכים לשדכניות.
מפגש ההיכרות, אליו מוזמנים כל המשודכים והמשודכות - כצעד הכרחי מקדים לכל שידוך, נועד להושיב פנים אל פנים את אלו שכבר התייאשו משדכנים ומשידוכים, ולפתוח "דף חדש" במערכת היחסים הזאת.
זה דורש משדכניות לתת את ליבן וזמנן לאורך ערב שלם, הנמשך על פני שעות ארוכות.
באותו ערב אנחנו מקפידים לא להתפתות להציע הצעות, אלא לעסוק אך רק בהיכרות מעמיקה ומחברת, היכרות שמוסיפה נופך רב על מה שכתוב ומספרת לנו גם את מה שלא ניתן לרשום... נוגעת בסיגנון של כל אחד ואחת ומגדירה מחדש - למשודך ולשדכנית - במה להתמקד, ובדגש על הסיגנון הנדרש.

כל משודך או משודכת שחווים ערב כזה מרגישים מיד את ההבדל! סוג של "שמים וארץ''!
התגובות הנפוצות הן:
> איזה שדכניות מדהימות!
> כזאת אכפתיות ורגישות!
> מעולם לא שאלו אותי מה אני מחפש. אני רגיל לשמוע רק 'על מה אתה מוותר'...
> אני לא יודע אם השידוך יגיע מכאן, כי שידוכים בידי שמים. אבל אני יוצא מכאן מחוזק ומלא תקווה, כמו שמעולם לא הייתי!
וכן על זו הדרך...
ברגע הזה - המשודכים ואנחנו - מרגישים כשירים לצאת יחדיו לדרך חדשה של תקווה וסיכוי!

ועכשיו צריך לחשוב בהיגיון:
כמה זמן יכולה שדכנית לזכור בדיוק נמרץ את כל מה שקרה באותן פגישות בינה לבין המשודכים? לאורך כמה זמן היא תמשיך להקרין את האנרגיות?
אם למדוד כמה היא רוצה להיות כזאת, בסקאלה שבין 1 ל-10: התשובה היא 10.
אם להעריך כמה היא מסוגלת להיות כזאת, כשיש לה מאות-מאות של אנשים כאלו על הלב? - התשובה מאכזבת: בין 1 ל-2.
למה? - כי בעומס של מידע, המורכב מעשרות פרטים דומים ומבלבלים בין משודכים רבים, הסיכוי להישאר איכותית כמו בערב ההיכרות הוא כמעט אפסי...

ולכאן נכנסת התמונה! בכוחה של תמונה, המוצמדת לשאלון האישי, לצרוב את המשודכים בתודעתה של השדכנית, ולהשאיר לאורך זמן רב את האנרגיות ויכולות הזיכרון ברמה גבוהה מאד, כזאת שעם כל שיחת טלפון עם משודך - ברגע שהיא רואה את התמונה שלו לנגד עיניה - היא כבר אומרת: ''בוודאי שאני זוכרת אותך!!!'' - גם אם זה מתרחש אחרי שנה ושנתיים...

לכן אנחנו מקפידים ביותר על דרישת תמונות, במראה שדומה מאד לדמות שאותה נפגוש בערב ההיכרות.
עליהן להגיע עוד לפני המפגש, כי אנחנו מדפיסים אותן מראש לכל השדכניות.
בשונה מהמקובל במקומות רבים, אצלינו - חוק ולא יעבור - התמונות אינן מועברות לשדכניות באמצעים דיגיטליים כלל, אלא עוברים לעריכת גרפית. שם מוציאים מכל תמונה רק את החלק של הפנים, רושמים את השם בתחתית התמונה ומדפיסים בגודל של תמונת פספורט. זה הכל!
את התמונה הקטנה הזאת מקבלת כל שדכנית ביום הפגישה, כדי להצמיד אותה על השאלון.
אי אפשר לשכוח בצורה הזאת אף אחד...

הניסיון הראה, שמי שלא שלח תמונה, או הביא אותה פיזית לפגישה - בסופו של דבר התמונה לא מגיעה לשדכניות, אינה מוצמדת לשאלונים, וכעבור זמן קצר הוא נשמט מהזיכרון...
לא חבל על הזמן הרב שהוקדש ע''י משודך או משודכת כאלו?!
לא חבל על הטרחה, הכרוכה במאמץ פיזי ורגשי, שיורדת לטמיון רק בגלל היעדר אמצעי לזיכרון ארוך??



השאלה שלך כ''כ במקומה!
כי מי שנרשם ל"בית לשמי" אינו יכול להמתין אפילו יום אחד...
לכן חשוב לנו להסביר לך מדוע מפגש כזה נקבע רק אחת לחודש וחצי / חודשיים:

מדובר במפגש שבו אנחנו מזמנים את צוות "בית-לשמי" - עשרות שדכנים ושדכניות מכל רחבי הארץ. לערב הזה מוזמנים גם כמה עשרות משודכים שרישומם התבצע במהלך אותם חודשיים. כל ערב כזה מיועד רק לגברים או רק לנשים או רק לרווקים או רק לשידוכים עם מעורבות רפואית - בכל פעם מוזמנת קבוצה אחרת.
המשודכים עצמם אינם מוזמנים כולם לשעה אחת, אלא נפרסים על פני ערב שלם, כדי לאפשר לכולם זמן נינוח ושקט.
צוות השדכנים והשדכניות מקבל מ"בית לשמי" בתחילת הערב את כל השאלונים המודפסים, גם תמונות (פנים בלבד) וכך הם פנויים במשך ערב שלם להקשיב, להבין והרבה פחות לכתוב...
יש משמעות גדולה להקשבה הזאת! כי שום שאלון לא "נותן" את מה שנותנת שיחה נעימה, מכבדת ובלתי שיפוטית.

בשביל לארגן פגישה כזאת אנחנו צריכים לשכור אולם, לדאוג שעשרות אנשי הצוות יפנו מזמנם ויטרחו להגיע מוקדם - יש המון עבודה לוגיסטית סביב מפגש כזה.
אחת לשבועיים בערך, מוזמנים השדכנים לערב כזה - בכל פעם לאחת מהקבוצות שהוזכרו - גברים / נשים / רווקות / מעורבות רפואית.

לכן מטבע הדברים מפגש לכל קטגוריה מתרחש רק אחת לחודש וחצי או חודשיים.
כשתגיע, ותעבור איתנו את החוויה - גם תבין בעצמך מדוע נדרשת עבודת הכנה כה רבה, ומדוע צוות כה גדול מסכים - ללא תמורה כספית בשלב זה - להתמסר ולהגיע מכל קצוות הארץ, ולהאזין במשך 5 או 6 שעות בריכוז מלא ובאנושיות בלתי מצוייה - כל פעם  מחדש. על כך ניתן לומר: אם תמונה אחת שווה אלף מילים - פגישה אחת שווה אלף תמונות...

שלום לך!
חשוב לנו להבהיר:
רשימת השדכניות ומספרי הטלפון שלהן, ניתנים רק למועמדים שהגיעו למפגש ההיכרות עם השדכניות.

יש לכך סיבה חשובה!
מפגש ההיכרות עם השדכניות הינו אחד מאבני היסוד שלנו, ב''בית לשמי'', והוא מציין את השלב האחרון של תהליך הכניסה למאגר שלנו.
במפגש ההיכרות נבנים יחסי אימון בין המשודכים לשדכניות ולמעשה הוא מאפשר לקלוט בחושים הנוספים מידע מדויק ומהימן על הסגנון האישי, שלא ניתן לקרוא אותו בשום שאלון...
כך מתאפשר לנו, בסייעתא דשמיא, לדייק הצעות ולא ''לזרוק שמות'' סתם כך.

צוות השדכנים והשדכניות מתבקש להתמקד בשידוכיהם של אלו שנפגשו איתם, כחלק מרציונל ההתנהלות שלנו לשדכנות עם מעורבות, אמינות והיכרות אישית.
וזו הסיבה שמספרי הטלפון אינם מופצים לפני כן.